27 Mart 2015 Cuma

Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri?




Sakarya Üniversite'sinde yani fakültemde çektiğim bir fotoğrafı paylaşarak,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün ne olduğunu,ne ile ilgilendiğini ve ne iş yaptığından kısaca  bahsedeceğim.İyi okumalar :)

Çalışma Ekonomisti

GÖREVLER
Çalışma ekonomistlerinin görevleri çalıştıkları kuruma göre değişirse de başlıca görevleri şöyle özetlenebilir: Sosyal güvenlik sistemleri konusunda işçi ve işverenleri aydınlatır, Çeşitli alanlarda iş bulma ve iş geliştirme olanakları hakkında ilgilileri  aydınlatır, Toplu sözleşme ve sendikacılık konusunda incelemeler yapar ve ilgilileri bilgilendirir, İş piyasasının durumu hakkında bilgi toplar.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Büro malzemeleri, İstatistiki ve mali tablolar, Bilgisayar, Hesap makinesi.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Çalışma ekonomisti olmak isteyenlerin; Üst düzeyde genel yeteneğe ve sözel akıl yürütme gücüne sahip, Sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, Başkalarını sözel olarak etkileyebilen, İnsan ilişkileri ile uğraşmaktan hoşlanan kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Çalışma ekonomistleri büro ortamında çalışırlar. Ancak, zaman zaman kent içinde işyerlerini ziyaret etmeleri gerekebilir. Çalışma ekonomisti, görevini yaparken insanlarla, verilerle ve kavramlarla ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder